ΠΡΟΣ:  ΜΜΕ, Μέλη ΕΝΗΜΑΕΚ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Περί αναστολής απεργιακών κινητοποιήσεων της ΕΝΗΜΑΕΚ στις 25 και 26 Νοεμβρίου 2020.

Με την υπ’ αριθμ. 1767/25-11-2020, απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, οι εξαγγελθείσες απεργιακές κινητοποιήσεις της ΕΝΗΜΑΕΚ για τις 25 και 26 Νοεμβρίου 2020, κρίθηκαν παράνομες και καταχρηστικές.
Κατόπιν τούτου και σεβόμενοι τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, αναστέλλουμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΕΝΗΜΑΕΚ, στις 25 και 26 Νοεμβρίου 2020.

Όμως οφείλουμε να επισημάνουμε την απόλυτα επιτυχημένη, ομολογουμένως, προσπάθεια του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών να πάει στην ψήφιση του νομοσχεδίου «Σύσταση, λειτουργία και αρμοδιότητες Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας, ρύθμιση ζητημάτων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών», χωρίς την ελάχιστη φωνή διαμαρτυρίας από την πλευρά των σωματείων των εργαζομένων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, με απολύτως συνοπτικές διαδικασίες, εν μέσω πανδημίας και σε συνθήκες καθολικού lockdown.
Θεωρούμε ότι η αδιάλλακτη στάση που επέλεξε να κρατήσει εξαρχής το Υπουργείο, σε συνδυασμό με τη συζήτηση του εν λόγω νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής στην κυριολεξία στο πόδι, απεικονίζουν τόσο την προχειρότητα της διαδικασίας συγγραφής του όσο και την κατάληξη που θα έχει, όταν και εάν θα έρθει η στιγμή να εφαρμοστεί στην πράξη.
Εδώ θα είμαστε και θα είστε κ. Υπουργέ για να διαπιστώσουμε μαζί ποιος εν τέλει έχει δίκιο.
Το κακό βέβαια είναι ότι από αυτό το αποτέλεσμα κρίνεται η ασφάλεια της πολιτικής αεροπορίας στην Ελλάδα και οι συνθήκες ανάπτυξης ενός νευραλγικού πυλώνα της εθνικής οικονομίας, καθώς και το εργασιακό και επαγγελματικό μας μέλλον και η επιβίωση των οικογενειών μας.
Ευχόμαστε και ελπίζουμε να έχετε απόλυτη γνώση για το τι ακριβώς κάνετε, αφού εσείς άλλωστε ισχυρίζεστε ότι έχετε εκπονήσει σχετικές μελέτες, τις οποίες αν και επικαλείστε δεν εντάξατε στην αιτιολογική έκθεση του εν λόγω νομοσχεδίου, ούτε θέσατε εις γνώσιν των εργαζομένων, των φορέων και της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής. Με την ίδια ευχή και ελπίδα ότι «η αναμόρφωση και ο εκσυγχρονισμός» της Υπηρεσίας μας θα ολοκληρωθεί προς όφελος των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες με τον εν λόγω νομοσχέδιο, καθώς και ότι οι ενστάσεις και αντιρρήσεις μας, που εδράζονται στη γνώση του ευαίσθητου και εξειδικευμένου χώρου των αερομεταφορών, αποτελούν όντως «εικασίες», όπως χαρακτηριστικά είπατε στην Επιτροπή.

Συνάδελφοι, μέλη της ΕΝΗΜΑΕΚ τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα….

Η Ανακοίνωση εδώ