128_04_03_2022_ΕΝΗΜΑΕΚ_ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΠΡΟΣ:                             
        
ΚΟΙΝ:
Διοικητή ΥΠΑ, κ. Δριτσάκο Γεώργιο

 

 

Γ.Γ. Υπ. Υποδομών και Μεταφορών,  κ. Ιωάννη Ξιφαρά

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Κύριε Διοικητά,
το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει αποδέκτες έντονων παραπόνων και προβληματισμών από μέλη μας, σχετικά με την απαίτηση πρώην συναδέλφου για πρόσβαση σε Υπηρεσιακές πληροφορίες. Μάλιστα, ο εν λόγω πρώην συνάδελφος, επικαλείται τον ορισμό του σε θέση συμβούλου ICAO, συμβούλου της Διοίκησης, κ.α. χωρίς βέβαια να υπάρχει έγγραφη απόδειξη γι’ αυτά.
Ο λόγος, για τον πρόσφατα συνταξιοδοτηθέντα, πρώην Διευθυντή της Δ6, ο οποίος δρώντας σκιωδώς, απαιτεί ενέργειες, δίνει διαταγές, βάζει προθεσμίες, με απαράδεκτο, σκαιό και πιεστικό τρόπο και ενεργεί επί της ουσίας ως υψηλόβαθμο στέλεχος της Υπηρεσίας, καπελώνοντας μεγάλο μέρος της υπηρεσιακής Ιεραρχίας και υπονομεύοντας το έργο τους.
Εκτός αυτού, ενημερωθήκαμε ότι πρόσφατα τοποθετήθηκε και ως συντονιστής στην επιτροπή Αεροναυτιλίας της Σύμβασης παραχώρησης του Αεροδρομίου Καστελλίου και αναρωτιέται κανείς: Σύμφωνα με ποια απαίτηση έγινε η τοποθέτησή του; Ποια συμφέροντα θα υπηρετήσει ως συντονιστής σε μια τόσο «ευαίσθητη» Επιτροπή που θα ασχοληθεί με τα συστήματα αεροναυτιλίας του νέου αερολιμένα; Ποια είναι η ευθύνη του αν αποτύχει το έργο της επιτροπής; Σε μία ανάλογη περίπτωση δηλαδή, θα μπορούσε ο συντονισμός της Πολιτικής Προστασίας της χώρας να δοθεί σε έναν σύμβουλο και όχι σε κάποιον που κατέχει διοικητική θέση ευθύνης;
Όπως ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΑ και σε όλους τους τόνους έχουμε επισημάνει, τα προβλήματα του κλάδου, που κατ’ επέκταση αντανακλούν και την ευημερία της Υπηρεσίας, λύνονται με την ουσιαστική ενίσχυση μέσω προσλήψεων νέων συναδέλφων, με σύγχρονες γνώσεις και ικανότητες, σε απόλυτη συνάφεια με την φύση και την εξέλιξη του επαγγέλματος του Ηλεκτρονικού Μηχανικού Ασφαλείας Εναέριας Κυκλοφορίας. Δεν λύνονται με την ανάσυρση συνταξιοδοτημένων πρώην υπαλλήλων της ΥΠΑ που κατά κανόνα σεβόμαστε την πορεία τους και το έργο που άφησαν πίσω τους.
Στην περίπτωση που οι παραπάνω συμπεριφορές είναι γνωστές στη Διοίκηση, η τελευταία θα φέρει ακέραια την ευθύνη για την συνέχιση της αναποτελεσματικής διαχείρισης του συνόλου των θεμάτων που κλήθηκε να διαχειριστεί για δέκα και πλέον έτη από τη θέση του Προϊστάμενου μιας Διεύθυνσης κομβικής για τον ορθό προγραμματισμό και την υλοποίηση του εκσυγχρονισμού των Συστημάτων Αεροναυτιλίας. Προς επίρρωση των λεγομένων μας, μπορείτε να ανατρέξετε στο μεγάλο κατάλογο των δυσεπίλυτων προβλημάτων, τα οποία χρόνισαν επί των ημερών της διοίκησής του και που σήμερα καλούνται να διαχειριστούν οι εν ενεργεία συνάδελφοί μας.
Σε κάθε περίπτωση πάντως η ΕΝΗΜΑΕΚ δηλώνει την έντονη δυσαρέσκειά της για την απαράδεκτη
συμπεριφορά του εν λόγω κυρίου, ο οποίος με την στάση του απαξιώνει και αμφισβητεί τους πρώην
συναδέλφους του, σαμποτάροντας και πολλάκις ακυρώνοντας το έργο και την έντιμη προσπάθεια τους.
Κύριε Διοικητά, σας καλούμε
 Να αποδείξετε έμπρακτα ότι εκτιμάτε και εμπιστεύεστε τα ικανότατα στελέχη της ΥΠΑ, αποδίδοντας
τον ρόλο του συντονιστή για τα συστήματα του νέου αερολιμένα Καστελλίου σε κάποιον εν
ενεργεία συνάδελφο, ο οποίος στο τέλος θα είναι υπόλογος σύμφωνα και με τον
δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα.
 Να θέσετε σαφείς αρμοδιότητες και όρια στον ρόλο του συμβούλου, ώστε να μην παρατηρούνται
συμπεριφορές υπέρβασης των εσκαμμένων.
 Να προχωρήσετε σε άμεσες ενέργειες για την πρόσληψη νέων συναδέλφων που θα διαθέτουν
φρέσκιες τεχνολογικές γνώσεις και μυαλά, ώστε να μπορέσει να ορθοποδήσει ο κλάδος και να γίνει
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ μια σοβαρή και συντονισμένη προσπάθεια εκσυγχρονισμού των Συστημάτων
Αεροναυτιλίας.

                                                ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Κωνσταντίνος Κανδεράκης
            Η Γ.Γ.
    Μαρία Ζαράνη

Η ανακοίνωση εδώ